#инстаграмџии Instagram Photos & Videos

инстаграмџии - 321.8k posts

Top Posts

Latest Instagram Posts

 • Collegiata church
 • Collegiata church
 • 49 2 6 hours ago
 • Long post in Macedonian about being called Bonita and living in Portugal, down bellow:
Затоа што очигледно имам многу време меѓу летовите за накај Скопје, сакав да споделам дека моите родители апсолутно не размислиле дека можеби некој ден ќе живеам во Португалија пред да ми го дадат името Бонита (убава на португалски). Мислам освен што е чудно во Македонија, во Порто беше чудно на друго ниво. Од дома ме испратија со: ‘колку интересно, супер ќе ти биде’, но некогаш не беше супер туку - кринџ! На пример, рефлексно одговараш на секое ‘чкс, ола Бонита’ од страна на фините градежници и ѓубретари. Апла гледаш колку им е непријатно на постари професори да се обраќаат со ‘убава’ на ученичка. Особено пред други луѓе.😂 Гугл, Фејсбук па дури и официјалната страна на универзитетот те пречекуваат со ‘welcome back, pretty’ (океј да, ова стварно добро ти доаѓа особено кога си single af🙊). Во такси или при било какво запознавање со Португалци се врти еден и единствен, досаден муабет. Или при претставување, разговорот оди вака: 
A: ‘...and this is Bonita.’
B: ‘haha sure, but what’s her name?’
Во полоши случаи на запознавање, соговорниците мислат дека си толку арогантна и самобендисана па сама си даваш комплименти. Или дека Бонита на инстаграм ти е ‘уметничко име’ (што и да би требало да значи тоа ;) ). Најчесто ти се чини дека сите те оговараат или те викаат или некогаш кога навистина те оговараат или викаат - воопшто не ни сфаќаш. Се’ на се’ - јако тролање, браво мама и тато!
.
.
.
.
.
.
.
#porto #bridge #portugal #nikon #streetphotography #photography #instadaily #instagood #instamood #rebornphoto #vsco #ootd #girl #followme #инстаграмџии #erasmus #wanderlust #landscape #beautifuldestinations #petermckinnon #vscomacedonia #vscocam #vscobalkan #bonita #travel #traveling #travelphotography #river #architecture
 • Long post in Macedonian about being called Bonita and living in Portugal, down bellow:
  Затоа што очигледно имам многу време меѓу летовите за накај Скопје, сакав да споделам дека моите родители апсолутно не размислиле дека можеби некој ден ќе живеам во Португалија пред да ми го дадат името Бонита (убава на португалски). Мислам освен што е чудно во Македонија, во Порто беше чудно на друго ниво. Од дома ме испратија со: ‘колку интересно, супер ќе ти биде’, но некогаш не беше супер туку - кринџ! На пример, рефлексно одговараш на секое ‘чкс, ола Бонита’ од страна на фините градежници и ѓубретари. Апла гледаш колку им е непријатно на постари професори да се обраќаат со ‘убава’ на ученичка. Особено пред други луѓе.😂 Гугл, Фејсбук па дури и официјалната страна на универзитетот те пречекуваат со ‘welcome back, pretty’ (океј да, ова стварно добро ти доаѓа особено кога си single af🙊). Во такси или при било какво запознавање со Португалци се врти еден и единствен, досаден муабет. Или при претставување, разговорот оди вака:
  A: ‘...and this is Bonita.’
  B: ‘haha sure, but what’s her name?’
  Во полоши случаи на запознавање, соговорниците мислат дека си толку арогантна и самобендисана па сама си даваш комплименти. Или дека Бонита на инстаграм ти е ‘уметничко име’ (што и да би требало да значи тоа ;) ). Најчесто ти се чини дека сите те оговараат или те викаат или некогаш кога навистина те оговараат или викаат - воопшто не ни сфаќаш. Се’ на се’ - јако тролање, браво мама и тато!
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  #porto #bridge #portugal #nikon #streetphotography #photography #instadaily #instagood #instamood #rebornphoto #vsco #ootd #girl #followme #инстаграмџии #erasmus #wanderlust #landscape #beautifuldestinations #petermckinnon #vscomacedonia #vscocam #vscobalkan #bonita #travel #traveling #travelphotography #river #architecture
 • 433 6 9 hours ago
 • The joy of dressing is an art.💫
 • The joy of dressing is an art.💫
 • 162 32 9 hours ago
 • Овие неколку дена ќе ги поминам со Peugeot 108- најмалиот ‘funky’ модел на брендот!😎
- Пишете ми што Ве интересира за возилото!
 • Овие неколку дена ќе ги поминам со Peugeot 108- најмалиот ‘funky’ модел на брендот!😎
  - Пишете ми што Ве интересира за возилото!
 • 179 2 9 hours ago
 • I do know how to smile, I rarely smile on photos though
 • I do know how to smile, I rarely smile on photos though
 • 177 23 9 hours ago