#30dayschallenge Instagram Photos & Videos

30dayschallenge - 196.3k posts

Top Posts

  • |↠| 1 måneds planke-challenge!
-
*Inspirert av innlegg på WeHeartIt*
Hvis du ønsker å få bedre utholdenhet eller generelt ønsker å bli bedre i planken, er denne challengen bra for deg! 
De første dagene starter enkelt! Nedenfor står dagene og hvor mange sekunder/minutter du skal stå i planken den dagen!
-
1. 20sek
2. 20sek
3. 30sek
4. 30sek
5. 45sek
6. PAUSE
7. 50sek
8. 50sek
9. 1min
10. 1min
11. 1min
12. 1min 30sek
13. PAUSE
14. 1min 40sek
15. 1min 50sek
16. 2min
17. 2min
18. 2min 15sek
19. PAUSE
20. 2min 30sek
21. 2min 30sek
22. 2min 45sek
23. 3min
24. 3min 15sek
25. 3min 20sek
26. PAUSE
27. 3min 30sek
28. 3min 45sek
29. 4min
30. Så lenge du klarer over 4min!
Syntes dette er en fin måte å gradvis bli bedre på og som overhode ikke tar lang tid! Har du tenkt til å gjøre dette?
-
#perfektejentetipsene #PJTtrening
  • |↠| 1 måneds planke-challenge!
    -
    *Inspirert av innlegg på WeHeartIt*
    Hvis du ønsker å få bedre utholdenhet eller generelt ønsker å bli bedre i planken, er denne challengen bra for deg!
    De første dagene starter enkelt! Nedenfor står dagene og hvor mange sekunder/minutter du skal stå i planken den dagen!
    -
    1. 20sek
    2. 20sek
    3. 30sek
    4. 30sek
    5. 45sek
    6. PAUSE
    7. 50sek
    8. 50sek
    9. 1min
    10. 1min
    11. 1min
    12. 1min 30sek
    13. PAUSE
    14. 1min 40sek
    15. 1min 50sek
    16. 2min
    17. 2min
    18. 2min 15sek
    19. PAUSE
    20. 2min 30sek
    21. 2min 30sek
    22. 2min 45sek
    23. 3min
    24. 3min 15sek
    25. 3min 20sek
    26. PAUSE
    27. 3min 30sek
    28. 3min 45sek
    29. 4min
    30. Så lenge du klarer over 4min!
    Syntes dette er en fin måte å gradvis bli bedre på og som overhode ikke tar lang tid! Har du tenkt til å gjøre dette?
    -
    #perfektejentetipsene #PJTtrening
  • 167 29 23 hours ago
  • . روز شانزدهم: از خودتان تشکر کنید
🙏🏻♥️🌹 هر آدمی با ویژگی‌های منحصر به فرد خودش آشنا هست و باور داره که قهرمان زندگی خودش است. اگر باور کنیم که مهم‌ترین شخص زندگیمان هستیم لازمه بابت خوبی‌هایمان از خودمان تشکر کنیم.
امروز بهترین فرصت برای این است که بالاترین الویت در زندگی خودمان باشیم.
امروز بهترین روز برای این که زمانی رو به کارهایی که دوست داریم اختصاص بدهیم تماشای فیلم، ورزش، کارهای هنری، آشپزی و شیرینی پزی و هر چیز دیگری که بهتان حس خوبی میدهد را در این برنامه قرار بدهید.

اگر تا بحال لیستی از ویژگی‌های مثبت خودتان تهیه نکردید امروز بهترین فرصت است.
آخرین باری که برای خودتان هدیه گرفته‌اید کی بوده است؟
این کار می‌تواند خریدن یک هدیه کوچک، مهمان کردن خودتان به کافه یا رستوران و یا چند ساعتی گردش در خیابون‌ها باشد.
به نظر من یکی از بدترین کارهایی که ما انجام می‌دهیم سرزنش کردن خودمان است.
صحبت‌هایی که توی ذهنمان با خودمان می کنیم، تاثیر زیادی روی حسی که به خودمان داریم میگذارد. خودمان را سرزنش نکنیم، اگر هم اشتباهی کردیم، به جای تنبیه خودمان دنبال یک راه حل مناسب بگردیم. واقعیت این است که هیچ چیزی را به عقب نمی‌توانیم برگردانیم پس بهتر است که خودمان را ببخشیم.
بخشش حس آرامش میدهد. 
من شخصا یک لیست از کارهایی که انجام داده‌ام و خودم رو به خاطرشان سرزنش می کنم درست کردم، با کمی فکر کردن اون موقعیت‌ها رو به خاطر آوردم، سعی می‌کنم به مرور این موضوعات رو ببخشم و فراموش کنم.
پ ن: امروز می‌توانید دست به قلم شوید و داستان زندگی ایده آل تون رو بنویسین.
خودتان رو در حالی که رویاهایتان به حقیقت پیوستن تجسم کنین و از حستون تو اون شرایط بنویسین. این کار باعث میشه تا انگیزه بگیرین و بیشتر براش تلاش کنین. اگر دوست داشتین احساساتتان را به اشتراک بگذارید.

۱۳۹۸/۰۲/۰۲
Day16: Tell yourself Thank you!

#چالش_سی_روزه_مینیمال
#زندگی 
#ساده_گرایی
#شمارش_معکوس_تا_سی
#از_خودتان_تشکر_کنید
#فنگ_شویی
#سپاسگزار_باشید
#شکرگزاری

#minimalist
#minimalism
#minimallife #blogerlife 
#30dayschallenge
#countdownto30
#tell_youeself_thank_you
#be_thankfull
  • . روز شانزدهم: از خودتان تشکر کنید
    🙏🏻♥️🌹 هر آدمی با ویژگی‌های منحصر به فرد خودش آشنا هست و باور داره که قهرمان زندگی خودش است. اگر باور کنیم که مهم‌ترین شخص زندگیمان هستیم لازمه بابت خوبی‌هایمان از خودمان تشکر کنیم.
    امروز بهترین فرصت برای این است که بالاترین الویت در زندگی خودمان باشیم.
    امروز بهترین روز برای این که زمانی رو به کارهایی که دوست داریم اختصاص بدهیم تماشای فیلم، ورزش، کارهای هنری، آشپزی و شیرینی پزی و هر چیز دیگری که بهتان حس خوبی میدهد را در این برنامه قرار بدهید.

    اگر تا بحال لیستی از ویژگی‌های مثبت خودتان تهیه نکردید امروز بهترین فرصت است.
    آخرین باری که برای خودتان هدیه گرفته‌اید کی بوده است؟
    این کار می‌تواند خریدن یک هدیه کوچک، مهمان کردن خودتان به کافه یا رستوران و یا چند ساعتی گردش در خیابون‌ها باشد.
    به نظر من یکی از بدترین کارهایی که ما انجام می‌دهیم سرزنش کردن خودمان است.
    صحبت‌هایی که توی ذهنمان با خودمان می کنیم، تاثیر زیادی روی حسی که به خودمان داریم میگذارد. خودمان را سرزنش نکنیم، اگر هم اشتباهی کردیم، به جای تنبیه خودمان دنبال یک راه حل مناسب بگردیم. واقعیت این است که هیچ چیزی را به عقب نمی‌توانیم برگردانیم پس بهتر است که خودمان را ببخشیم.
    بخشش حس آرامش میدهد.
    من شخصا یک لیست از کارهایی که انجام داده‌ام و خودم رو به خاطرشان سرزنش می کنم درست کردم، با کمی فکر کردن اون موقعیت‌ها رو به خاطر آوردم، سعی می‌کنم به مرور این موضوعات رو ببخشم و فراموش کنم.
    پ ن: امروز می‌توانید دست به قلم شوید و داستان زندگی ایده آل تون رو بنویسین.
    خودتان رو در حالی که رویاهایتان به حقیقت پیوستن تجسم کنین و از حستون تو اون شرایط بنویسین. این کار باعث میشه تا انگیزه بگیرین و بیشتر براش تلاش کنین. اگر دوست داشتین احساساتتان را به اشتراک بگذارید.

    ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
    Day16: Tell yourself Thank you!

    #چالش_سی_روزه_مینیمال
    #زندگی
    #ساده_گرایی
    #شمارش_معکوس_تا_سی
    #از_خودتان_تشکر_کنید
    #فنگ_شویی
    #سپاسگزار_باشید
    #شکرگزاری

    #minimalist
    #minimalism
    #minimallife #blogerlife
    #30dayschallenge
    #countdownto30
    #tell_youeself_thank_you
    #be_thankfull
  • 216 6 22 April, 2019
  • AYO ikuti event 42K RAMADAN RUN 2019 bersama GERAK untuk menyambut Ramadan 1440H. Dapatkan finisher medal eksklusif dari GERAK dan kesempatan memenangkan hadiah utama berupa Paket Umroh dan T-shirt edisi khusus untuk 100 Finisher yang beruntung.

Bulan suci Ramadan adalah bulan kesembilan pada penanggalan Hijriah. Bulan Ramadan juga menjadi bulan yang paling dirindukan oleh umat muslim dan banyak yang menyebutnya sebagai bulan seribu bulan. 
Maka itu laksanakanlah ibadah puasa dengan semaksimal mungkin. Jangan biarkan puasa kamu menjadi penghalang dalam berolahraga. Karena, faktanya adalah lari dapat memberi energi positif dan juga memberikan semangat tersendiri dalam melakukan Ibadah Puasa loh guys! Ayo, tantang dirimu untuk berlari atau berjalan sejauh total 42 KM (bisa dibagi dalam beberapa kali lari ataupun berjalan) dalam 30 hari bersama GERAK di event RAMADAN RUN 2019 dan menangkan hadiah atas pencapaianmu!

Selain itu melalui event virtual ini, kami mengajak setiap peserta untuk sekaligus berbagi kepada mereka yang membutuhkan karena dari setiap biaya pendaftaran kami akan menyisihkannya untuk INFAQ ke mesjid-mesjid yang membutuhkan.

Oh iya! bagi teman-teman yang tidak menjalankan Ibadah Puasa, juga boleh ikutan event ini loh! 
Tunggu apa lagi? Yuk ikutan event RAMADAN RUN 2019 dan lakukan aksi positif bersama GERAK. See you guys on finish line! #GERAKNow

#virtualrun #kalenderlari  #ramadanrun2019 #30dayschallenge  #positivemovement #geraknow
  • AYO ikuti event 42K RAMADAN RUN 2019 bersama GERAK untuk menyambut Ramadan 1440H. Dapatkan finisher medal eksklusif dari GERAK dan kesempatan memenangkan hadiah utama berupa Paket Umroh dan T-shirt edisi khusus untuk 100 Finisher yang beruntung.

    Bulan suci Ramadan adalah bulan kesembilan pada penanggalan Hijriah. Bulan Ramadan juga menjadi bulan yang paling dirindukan oleh umat muslim dan banyak yang menyebutnya sebagai bulan seribu bulan.
    Maka itu laksanakanlah ibadah puasa dengan semaksimal mungkin. Jangan biarkan puasa kamu menjadi penghalang dalam berolahraga. Karena, faktanya adalah lari dapat memberi energi positif dan juga memberikan semangat tersendiri dalam melakukan Ibadah Puasa loh guys! Ayo, tantang dirimu untuk berlari atau berjalan sejauh total 42 KM (bisa dibagi dalam beberapa kali lari ataupun berjalan) dalam 30 hari bersama GERAK di event RAMADAN RUN 2019 dan menangkan hadiah atas pencapaianmu!

    Selain itu melalui event virtual ini, kami mengajak setiap peserta untuk sekaligus berbagi kepada mereka yang membutuhkan karena dari setiap biaya pendaftaran kami akan menyisihkannya untuk INFAQ ke mesjid-mesjid yang membutuhkan.

    Oh iya! bagi teman-teman yang tidak menjalankan Ibadah Puasa, juga boleh ikutan event ini loh!
    Tunggu apa lagi? Yuk ikutan event RAMADAN RUN 2019 dan lakukan aksi positif bersama GERAK. See you guys on finish line! #GERAKNow

    #virtualrun #kalenderlari #ramadanrun2019 #30dayschallenge #positivemovement #geraknow
  • 959 68 21 April, 2019

Latest Instagram Posts

  • На фото я 6 лет назад, в день выпускного с факультета иностранных языков

Овсянка 21/30 (пришлось сделать перерыв)
Медитация 20/30

#30dayschallenge #live #keepcalm
  • На фото я 6 лет назад, в день выпускного с факультета иностранных языков

    Овсянка 21/30 (пришлось сделать перерыв)
    Медитация 20/30

    #30dayschallenge #live #keepcalm
  • 11 0 15 hours ago
  • From @wwf
———————
DYK: The average bath uses 37 gallons of water? Simple choices in your daily routine can help save a lot of water. Here are some water-saving tips:
💧Take fewer baths 🛀
💧 Take shorter showers
💧 Turn off the tap when you brush your teeth
💧 Switch to a low-flow shower head
💧 Take the full challenge:
#Connect2Earth #EarthDay

Take the complete challenge: https://lp.panda.org/30-day-challenge
  • From @wwf
    ———————
    DYK: The average bath uses 37 gallons of water? Simple choices in your daily routine can help save a lot of water. Here are some water-saving tips:
    💧Take fewer baths 🛀
    💧 Take shorter showers
    💧 Turn off the tap when you brush your teeth
    💧 Switch to a low-flow shower head
    💧 Take the full challenge:
    #Connect2Earth #EarthDay

    Take the complete challenge: https://lp.panda.org/30-day-challenge
  • 1 1 16 hours ago
  • 最近通勤時間を使って毎日スタディサプリで勉強してるのですが、わたしがやってるコースにでてくるシュンがうざくてうざくて笑、妙にリアルでこういう男いるわーって思ってしまう😇だれか気持ちわかってくれないかな笑
#30dayschallenge #day22
  • 最近通勤時間を使って毎日スタディサプリで勉強してるのですが、わたしがやってるコースにでてくるシュンがうざくてうざくて笑、妙にリアルでこういう男いるわーって思ってしまう😇だれか気持ちわかってくれないかな笑
    #30dayschallenge #day22
  • 9 2 16 hours ago
  • 昨日に続き、今日もマシン筋トレのフォームを正してもらったら肩から三頭筋にかけて筋肉痛きた🥰💕HIITも頑張ったー🏃

今日はジム後にお義母さんを連れて札幌へ。明後日お義母さんの誕生日で、当日は旦那が夜勤で不在なので3人揃う今日に。

お目当てのお店は1時間待ち&駐車場埋まってて、次の候補は定休日wで、時間も時間だしコメダ珈琲へ。お義母さん普段は食事管理が必要で甘いもの我慢する事も多くて、足も悪いのでなかなか札幌で食事や甘い物を食べる機会がないし、沢山は食べられないけど誕生日位は少し美味しいもの食べよう、と。私も旦那も初コメダ珈琲だったし結果オーライ( ´∀`)b

期間限定のチーズタルト味のシロノワール、ミニサイズ。ミニでも充分大きいwミックスサンドはお義母さんとシェア。二人とも、野菜少しでも摂りたいと満場一致😁

お義母さんが美味しい、ってすごく嬉しそうに食べてて喜んでもらえて良かった。物欲のない人なので最近は普段自分では選ばないものを何か食べさせてあげたい、という感じ。それに、母の日も近いのでお花は取っておく🤭ミックスサンドもパンが柔らかかったし、私も食べてみたかったシロノワール美味しかった︎💕︎💕 地元に戻ってから少しだけ釣りする、となったので私は釣り場と繋がった公園でウォーキングしてシロノワールをいくらかでも消費( ´艸`)お魚群れで泳いでるのが見えたよ。

夜は軽めにしようと思い、pic.4の母にもらったスープもち麦とささみ&きゅうり。このスープお湯注ぐだけだし良い。書いてあるよりお湯少なめで卵足すと美味しいという母のアドバイス通りに作ったら美味しかった🥚

さて、お風呂と脂肪ほぐし済ませたら寝ようかな😴

#ダイエット #アラフォーダイエット #ダイエット仲間募集中 #ダイエッターさんと繋がりたい #公開ダイエット #ダイエット日記 #ダイエット記録 #大幅減量中 #食べて痩せる #正しく食べる #痩せてやる #もち麦ダイエット #もち麦 #ティーコーヒー #シナモンコーヒー #筋トレ #宅トレ #腹筋 #背筋 #二の腕 #1ヶ月チャレンジ #30dayschallenge #マイナス23キロ #162cmダイエッター #162cm #減量期 #筋肉痛 #伝説の脂肪ほぐし #hiit
  • 昨日に続き、今日もマシン筋トレのフォームを正してもらったら肩から三頭筋にかけて筋肉痛きた🥰💕HIITも頑張ったー🏃

    今日はジム後にお義母さんを連れて札幌へ。明後日お義母さんの誕生日で、当日は旦那が夜勤で不在なので3人揃う今日に。

    お目当てのお店は1時間待ち&駐車場埋まってて、次の候補は定休日wで、時間も時間だしコメダ珈琲へ。お義母さん普段は食事管理が必要で甘いもの我慢する事も多くて、足も悪いのでなかなか札幌で食事や甘い物を食べる機会がないし、沢山は食べられないけど誕生日位は少し美味しいもの食べよう、と。私も旦那も初コメダ珈琲だったし結果オーライ( ´∀`)b

    期間限定のチーズタルト味のシロノワール、ミニサイズ。ミニでも充分大きいwミックスサンドはお義母さんとシェア。二人とも、野菜少しでも摂りたいと満場一致😁

    お義母さんが美味しい、ってすごく嬉しそうに食べてて喜んでもらえて良かった。物欲のない人なので最近は普段自分では選ばないものを何か食べさせてあげたい、という感じ。それに、母の日も近いのでお花は取っておく🤭ミックスサンドもパンが柔らかかったし、私も食べてみたかったシロノワール美味しかった︎💕︎💕 地元に戻ってから少しだけ釣りする、となったので私は釣り場と繋がった公園でウォーキングしてシロノワールをいくらかでも消費( ´艸`)お魚群れで泳いでるのが見えたよ。

    夜は軽めにしようと思い、pic.4の母にもらったスープもち麦とささみ&きゅうり。このスープお湯注ぐだけだし良い。書いてあるよりお湯少なめで卵足すと美味しいという母のアドバイス通りに作ったら美味しかった🥚

    さて、お風呂と脂肪ほぐし済ませたら寝ようかな😴

    #ダイエット #アラフォーダイエット #ダイエット仲間募集中 #ダイエッターさんと繋がりたい #公開ダイエット #ダイエット日記 #ダイエット記録 #大幅減量中 #食べて痩せる #正しく食べる #痩せてやる #もち麦ダイエット #もち麦 #ティーコーヒー #シナモンコーヒー #筋トレ #宅トレ #腹筋 #背筋 #二の腕 #1ヶ月チャレンジ #30dayschallenge #マイナス23キロ #162cmダイエッター #162cm #減量期 #筋肉痛 #伝説の脂肪ほぐし #hiit
  • 36 1 17 hours ago
  • Jangan gurau kasar sangat ya dengan member. Dapat yang jenis sentap kang ada yang kena pelangkung 😅
.
Sebab kita tak tau bertapa struggle nya dia bersenam.
.
Senam tu dah sangat bagus.
.
Cumanya kalau makan still tak sihat. Ambil benda2 yang berlemak, berminyak. Hasil tetap sama.
.
Sebab toxic dalam badan still ada.
.
.
Ilmu pemakanan sihat itu sangat penting.
.
Dengan bimbingan coach juga sangat membantu.
.
.
Pegang ni 👉🏻 80% jaga pemakanan 20% exercise 100% Attitude 1000% consistency.
.
.
Siapa dekat sini nak kurus sihat 🙋🏻‍♀️
.
✔️ Boleh makan 5-6 sehari
✔️ Tak perlu berlapar
✔️ Meal plan khas berserta resepi disediakan
✔️ Yang penting tak payah senam 😆
.
.
Nak ke nak ? Jum guysss kurus sebelum raya. Kita kasi hembus angin sikit bagi semangad fuhhhh fuhhhhh 💪🏻💪🏻😆😆
.
.
.
Siapa yang serius nak loss 3-8 kg before raya ni bule klik link biru di bio ig coach ok. .
. 
Coach Finaz,
.
0 1 3 - 6 2 2 6 5 2 6
.
.
.
  • Jangan gurau kasar sangat ya dengan member. Dapat yang jenis sentap kang ada yang kena pelangkung 😅
    .
    Sebab kita tak tau bertapa struggle nya dia bersenam.
    .
    Senam tu dah sangat bagus.
    .
    Cumanya kalau makan still tak sihat. Ambil benda2 yang berlemak, berminyak. Hasil tetap sama.
    .
    Sebab toxic dalam badan still ada.
    .
    .
    Ilmu pemakanan sihat itu sangat penting.
    .
    Dengan bimbingan coach juga sangat membantu.
    .
    .
    Pegang ni 👉🏻 80% jaga pemakanan 20% exercise 100% Attitude 1000% consistency.
    .
    .
    Siapa dekat sini nak kurus sihat 🙋🏻‍♀️
    .
    ✔️ Boleh makan 5-6 sehari
    ✔️ Tak perlu berlapar
    ✔️ Meal plan khas berserta resepi disediakan
    ✔️ Yang penting tak payah senam 😆
    .
    .
    Nak ke nak ? Jum guysss kurus sebelum raya. Kita kasi hembus angin sikit bagi semangad fuhhhh fuhhhhh 💪🏻💪🏻😆😆
    .
    .
    .
    Siapa yang serius nak loss 3-8 kg before raya ni bule klik link biru di bio ig coach ok. .
    .
    Coach Finaz,
    .
    0 1 3 - 6 2 2 6 5 2 6
    .
    .
    .
  • 19 1 17 hours ago
  • 22/30 from the #30dayschallenge “dean wearing a sari” haters will say it’s photoshop
  • 22/30 from the #30dayschallenge “dean wearing a sari” haters will say it’s photoshop
  • 23 1 18 hours ago
  • ترقبوا بطولة ديفا الرمضانية 
30 DAYS CHALLENGE💪🏻📣
شاركينا وادخلي المنافسة 😍⚡️
لاتنسي التسجيل بالرابط 💡💡الرابط الخاص بالتسجيل مرفق في ستوري 👍🏻
#diva_fitness #رياضة #رمضان #تحدي #gym #30dayschallenge
  • ترقبوا بطولة ديفا الرمضانية
    30 DAYS CHALLENGE💪🏻📣
    شاركينا وادخلي المنافسة 😍⚡️
    لاتنسي التسجيل بالرابط 💡💡الرابط الخاص بالتسجيل مرفق في ستوري 👍🏻
    #diva_fitness #رياضة #رمضان #تحدي #gym #30dayschallenge
  • 17 8 18 hours ago
  • " Pipi pau ku yang dulu bukanlah yang sekarang, kini semakin mengempis dan saya nak kempiskan lagi " 😁
.
Bismillah. Alhamdulillah saya syukur sangat. Sesungguhnya weight loss journey saya ini bukan nya perkara yang mudah.
.
Banyak kali jugalah terpeleot di tengah jalan. Time tu jugalah orang nak offer kita makan macam2. Cerita dia memang saya tergoda. Cheat yang sepatutnya di hujung bulan sudah jadi cheat di tengah jalan. Namun cepat2 saya keep on track balik, tetap bangkit dan terus asa.
.
Jika dilihat gambar di sebelah kiri tu pada 5 Jan dan gambar di sebelah kanan pada 1 Feb. MashaAllah dalam kurang sebulan sahaja saya turun 5 kg ! Seriously tak sangka semudah itu. Sebab bukan apa sebelum ni nak turun 1 kilo je pun susah yakmat.
.
Sepanjang journey #kurussihat ni saya jaga makan, waktu makan, dan portion makan. Hari2 bawa bekal ke tempat kerja. Kadang kalau sempat saya sediakan bekalan ikut meal plan yang coach beri. Kalau tak sempat saya akan masak menu yang paling simple but still jaga portion dan meal plan yang betul. Minum air masak yang banyak memang tak tinggal.
.
Dan nak tahu satu benda. Sebenarnya sepanjang journey ni saya langsung takda exercise. Jarang berpeluh. Exercise tu cuma banyak berjalan di tempat kerja. But still turun.
.
Alhamdulillah amazing kan. Now I know betul lah apa yang coach saya selalu katakan, dalam journey nak kurus sihat ni apa yang penting adalah 80% Jaga pemakanan 20% Exercise 100% Attitude dan 1000% Consistency.
.
Benarlah untuk kurus sihat sebenarnya ia bermula dari dalam diri. Mindset kita. Apa yang kita percaya. Then dengan izin Allah Taala the whole universe will follow you.
.
" If you believe you can you are right, if you believe you can't you are right too. So choose what you want to believe. Saya yakin anda, kamu dan kita semua boleh kurus sihat dengan cara dan ilmu yang betul dan proven. InshaaAllah. Lets make it happen now 😍😍
  • " Pipi pau ku yang dulu bukanlah yang sekarang, kini semakin mengempis dan saya nak kempiskan lagi " 😁
    .
    Bismillah. Alhamdulillah saya syukur sangat. Sesungguhnya weight loss journey saya ini bukan nya perkara yang mudah.
    .
    Banyak kali jugalah terpeleot di tengah jalan. Time tu jugalah orang nak offer kita makan macam2. Cerita dia memang saya tergoda. Cheat yang sepatutnya di hujung bulan sudah jadi cheat di tengah jalan. Namun cepat2 saya keep on track balik, tetap bangkit dan terus asa.
    .
    Jika dilihat gambar di sebelah kiri tu pada 5 Jan dan gambar di sebelah kanan pada 1 Feb. MashaAllah dalam kurang sebulan sahaja saya turun 5 kg ! Seriously tak sangka semudah itu. Sebab bukan apa sebelum ni nak turun 1 kilo je pun susah yakmat.
    .
    Sepanjang journey #kurussihat ni saya jaga makan, waktu makan, dan portion makan. Hari2 bawa bekal ke tempat kerja. Kadang kalau sempat saya sediakan bekalan ikut meal plan yang coach beri. Kalau tak sempat saya akan masak menu yang paling simple but still jaga portion dan meal plan yang betul. Minum air masak yang banyak memang tak tinggal.
    .
    Dan nak tahu satu benda. Sebenarnya sepanjang journey ni saya langsung takda exercise. Jarang berpeluh. Exercise tu cuma banyak berjalan di tempat kerja. But still turun.
    .
    Alhamdulillah amazing kan. Now I know betul lah apa yang coach saya selalu katakan, dalam journey nak kurus sihat ni apa yang penting adalah 80% Jaga pemakanan 20% Exercise 100% Attitude dan 1000% Consistency.
    .
    Benarlah untuk kurus sihat sebenarnya ia bermula dari dalam diri. Mindset kita. Apa yang kita percaya. Then dengan izin Allah Taala the whole universe will follow you.
    .
    " If you believe you can you are right, if you believe you can't you are right too. So choose what you want to believe. Saya yakin anda, kamu dan kita semua boleh kurus sihat dengan cara dan ilmu yang betul dan proven. InshaaAllah. Lets make it happen now 😍😍
  • 12 2 20 hours ago