#bamboo Instagram Photos & Videos

bamboo - 3m posts

Top Posts

  • This brush and comb set is an all natural wooden alternative to plastic sets made from synthetic materials that may contain toxins harmful to your child. Natural wood contains natural oils and properties that make it ideal for cradle cap. The plastic-free natural pig hair bristles are odorless unlike the bristles used in other brushes.  Brush and Comb Set for Baby is made from renewable bamboo so it is kind to the environment. 🌍
.
.
.
#soojinshop #mommyhacking #brushandcombset #bamboo #allnatural #wooden #brush #comb #cradlecap #parenthood #babycare #parenting
  • This brush and comb set is an all natural wooden alternative to plastic sets made from synthetic materials that may contain toxins harmful to your child. Natural wood contains natural oils and properties that make it ideal for cradle cap. The plastic-free natural pig hair bristles are odorless unlike the bristles used in other brushes. Brush and Comb Set for Baby is made from renewable bamboo so it is kind to the environment. 🌍
    .
    .
    .
    #soojinshop #mommyhacking #brushandcombset #bamboo #allnatural #wooden #brush #comb #cradlecap #parenthood #babycare #parenting
  • 6,643 2 16 April, 2019

Latest Instagram Posts

  • Heerlijk dit zomerse weer ☀️ Wij kijken uit naar een zonnig lang weekend *
*
In deze mooie bamboe kommen serveer je de lekkerste lente salades 🥙 De houten / marmeren serveerplanken shop je ook bij @jane_and_fred
Super fijn weekend allemaal !! *
*
#bamboe #handmade #foodlovers
  • Heerlijk dit zomerse weer ☀️ Wij kijken uit naar een zonnig lang weekend *
    *
    In deze mooie bamboe kommen serveer je de lekkerste lente salades 🥙 De houten / marmeren serveerplanken shop je ook bij @jane_and_fred
    Super fijn weekend allemaal !! *
    *
    #bamboe #handmade #foodlovers
  • 7 1 19 April, 2019
  • [THEFACESHOP].
THE FACE SHOP REAL NATURE SHEET MASK SHEET.
💰IDR 16.4K.
✨BUY 4 ONLY 59,9K (Normal💰 65,6K).
❤️VARIAN 
#aloe 🌿 memberikan ketenangan, dan menghidrasi kulit.
#cucumber 🥒 melembabkan kulit yang kering dan membantu mengecilkan pori.
#Lemon 🍋 mencerahkan dan menghaluskan kulit.
#Rice 🍚 mencerahkan kulit.
#mungbean 🌱 membersihkan pori2 wajah.
#kelp 🐸 melindungi dan membersihkan kulit yang terkena polusi dan kotoran.
#olive 🍸 membuat kulit kenyal dan halus.
#honey 🍯 membuat wajah terlihat lebih cerah dan halus.
#pomegranate 🍷 meningkatkan elastisitas pada kulit.
#Blueberry 🍇 membuat kulit lembut, kencang dan elastis.
#Potato 🥔 menenangkan kulit yang lelah dan mencerahkan kulit.
#greentea 🍃 menenangkan kulit yg teritasi dan sangat baik untuk kulit sensitif.
#bamboo 🎍membuat kulit terlihat lebih muda, dan menghidrasi kulit.
#sheabutter 🐚 memberikan kelembaoan alami pada kulit.
#avocado 🥑 membuat kulit menjadi lentur dan elastis.
#Lotus ☁️ melembabkan dan mencerahkan kulit.
#lingzhi ⭐ memberikan ketahanan pada kulit supaya tidak mudah kendur.
#calendula ☘️ membantu menghaluskan permukaan sel kulit.
#teatree 🌲 memberikan kelembaban, menyegarkan dan menghaluskan kulit.
#redginseng 🔥memberikan energen dan meningkat vitalitas pada kulit. .
#thefaceshopindonesia 
#thefaceshop
#sheetmask 
#koreansheetmask 
#koreanbeautyproduct 
#skincareroutine 
#skincare 
#love 
#❤️
#misschicid
  • [THEFACESHOP].
    THE FACE SHOP REAL NATURE SHEET MASK SHEET.
    💰IDR 16.4K.
    ✨BUY 4 ONLY 59,9K (Normal💰 65,6K).
    ❤️VARIAN
    #aloe 🌿 memberikan ketenangan, dan menghidrasi kulit.
    #cucumber 🥒 melembabkan kulit yang kering dan membantu mengecilkan pori.
    #Lemon 🍋 mencerahkan dan menghaluskan kulit.
    #Rice 🍚 mencerahkan kulit.
    #mungbean 🌱 membersihkan pori2 wajah.
    #kelp 🐸 melindungi dan membersihkan kulit yang terkena polusi dan kotoran.
    #olive 🍸 membuat kulit kenyal dan halus.
    #honey 🍯 membuat wajah terlihat lebih cerah dan halus.
    #pomegranate 🍷 meningkatkan elastisitas pada kulit.
    #Blueberry 🍇 membuat kulit lembut, kencang dan elastis.
    #Potato 🥔 menenangkan kulit yang lelah dan mencerahkan kulit.
    #greentea 🍃 menenangkan kulit yg teritasi dan sangat baik untuk kulit sensitif.
    #bamboo 🎍membuat kulit terlihat lebih muda, dan menghidrasi kulit.
    #sheabutter 🐚 memberikan kelembaoan alami pada kulit.
    #avocado 🥑 membuat kulit menjadi lentur dan elastis.
    #Lotus ☁️ melembabkan dan mencerahkan kulit.
    #lingzhi ⭐ memberikan ketahanan pada kulit supaya tidak mudah kendur.
    #calendula ☘️ membantu menghaluskan permukaan sel kulit.
    #teatree 🌲 memberikan kelembaban, menyegarkan dan menghaluskan kulit.
    #redginseng 🔥memberikan energen dan meningkat vitalitas pada kulit. .
    #thefaceshopindonesia
    #thefaceshop
    #sheetmask
    #koreansheetmask
    #koreanbeautyproduct
    #skincareroutine
    #skincare
    #love
    #❤️
    #misschicid
  • 5 1 19 April, 2019
  • 20 1 19 April, 2019
  • Make-up mudah selepas solat✨
.
Usai solat tu mesti nak touch-up balik kan? Nak kekal berseri walaupun kerja dalam pejabat. Tambah-tambah kerja yang melibatkan sosial macam cikgu. Mesti nak selalu nampak kemas dan cantik kan? .
Ha ni Kafarrah nak share tips easy touch-up pakai 3 produk yang simple ni je
.
1⃣ Makeup Hydrating Essence (MHE). Pakai MHE sebelum foundation atau blendkan je sekali dengan foundation. Kulit akan rasa lebih moist dan hydrate dengan sensasi LEANOR™ dan juga hyaluronic acid
.
2⃣ Cream Powder Foundation. Foundation ni sangat mudah sebab teksturnya yang ‘cream to powder’ just dab dab je. Kemas, ringan dan tampak natural. Tak lagi perlu pakai loose powder tau sebab dah ada siap2 powder tu. Selain tekstur foundation ni sesuai utk semua jenis kulit, foundation ni pun ada sunscreen spf15 yang protect kulit kita daripada sinar uv merbahaya tau serta khasiat minyak kelapa dara, kolagen dan vitamin E yang membantu memperbaiki tekstur kulit. Siap ada span dan cermin lagi. Memang easy touch-up sangat. Everywhere anywhere .
3⃣Lipcharms Premium Liquid Matte. Lipcharms ni bukan sahaja pakai di bibir malam boleh buat pemerah pipi dan juga eyeshadow. Khasiat bees wax, vitamin E dan carnauba wax dalam Lipcharms ni menjadikan bibir kita bukan sahaja cantik tapi kemas, ringan dan lembap
.
Mudah kan? Siapa suka touch-up lepas solat?🙋🏻‍♀ #solekdanrawat #charmshalaljakim #charmsraiseyourlife #charmslover #parabenfree #mercuryfree #setjerawatberkesan #charmsfoundation #sunscreen #halaljakim #superhealthbrand #topbrandaward #bamboo #leanor
  • Make-up mudah selepas solat✨
    .
    Usai solat tu mesti nak touch-up balik kan? Nak kekal berseri walaupun kerja dalam pejabat. Tambah-tambah kerja yang melibatkan sosial macam cikgu. Mesti nak selalu nampak kemas dan cantik kan? .
    Ha ni Kafarrah nak share tips easy touch-up pakai 3 produk yang simple ni je
    .
    1⃣ Makeup Hydrating Essence (MHE). Pakai MHE sebelum foundation atau blendkan je sekali dengan foundation. Kulit akan rasa lebih moist dan hydrate dengan sensasi LEANOR™ dan juga hyaluronic acid
    .
    2⃣ Cream Powder Foundation. Foundation ni sangat mudah sebab teksturnya yang ‘cream to powder’ just dab dab je. Kemas, ringan dan tampak natural. Tak lagi perlu pakai loose powder tau sebab dah ada siap2 powder tu. Selain tekstur foundation ni sesuai utk semua jenis kulit, foundation ni pun ada sunscreen spf15 yang protect kulit kita daripada sinar uv merbahaya tau serta khasiat minyak kelapa dara, kolagen dan vitamin E yang membantu memperbaiki tekstur kulit. Siap ada span dan cermin lagi. Memang easy touch-up sangat. Everywhere anywhere .
    3⃣Lipcharms Premium Liquid Matte. Lipcharms ni bukan sahaja pakai di bibir malam boleh buat pemerah pipi dan juga eyeshadow. Khasiat bees wax, vitamin E dan carnauba wax dalam Lipcharms ni menjadikan bibir kita bukan sahaja cantik tapi kemas, ringan dan lembap
    .
    Mudah kan? Siapa suka touch-up lepas solat?🙋🏻‍♀ #solekdanrawat #charmshalaljakim #charmsraiseyourlife #charmslover #parabenfree #mercuryfree #setjerawatberkesan #charmsfoundation #sunscreen #halaljakim #superhealthbrand #topbrandaward #bamboo #leanor
  • 0 0 19 April, 2019
  • 3 kebaikan titisan rosehip oil dalam Pure Revitalization Oil✨
.
Rosehip oil ni berasal daripada biji spesis mawar yang disebut Rosa aff. rubiginosa atau Rosa moschata. Ianya kaya dengan vitamin, antioksidan dan asam lemak esensial tau yang sangat efektif dalam memberi manfaat kepada kulit kita antaranya ialah:
.
1⃣ Anti penuaan. Rosehip oil kaya dengan vitamin C. Kandungan antioksidan dalam vitamin C ni akan melindungi dan memperbaiki kerosakan kulit kita daripada sinar UV dan juga membantu mengurangkan garis kedutan pada kulit
.
2⃣Anti inflamasi. Kandungan fenol dalam rosehip oil ini memiliki sifat anti-bakteria, anti-virus dan anti-kulat yang boleh mencegah tumbuhnya jerawat
.
3⃣ Mencerahkan kulit. Rosehip oil juga mengandungi Vitamin A dan asid retinol yang membuatkan kulit tampak lebih cerah. Ianya boleh digunakan untuk menghilangkan jeragat tau
.
Jom sapu Pure Revitalization Oil malam ni sebelum tidur 😉
...
.
.
Wassap je sis 013-4540262
.
#solekdanrawat #charmshalaljakim #charmsraiseyourlife #charmslover #parabenfree #mercuryfree #setjerawatberkesan #charmsfoundation #sunscreen #halaljakim #superhealthbrand #topbrandaward #bamboo #leanor
  • 3 kebaikan titisan rosehip oil dalam Pure Revitalization Oil✨
    .
    Rosehip oil ni berasal daripada biji spesis mawar yang disebut Rosa aff. rubiginosa atau Rosa moschata. Ianya kaya dengan vitamin, antioksidan dan asam lemak esensial tau yang sangat efektif dalam memberi manfaat kepada kulit kita antaranya ialah:
    .
    1⃣ Anti penuaan. Rosehip oil kaya dengan vitamin C. Kandungan antioksidan dalam vitamin C ni akan melindungi dan memperbaiki kerosakan kulit kita daripada sinar UV dan juga membantu mengurangkan garis kedutan pada kulit
    .
    2⃣Anti inflamasi. Kandungan fenol dalam rosehip oil ini memiliki sifat anti-bakteria, anti-virus dan anti-kulat yang boleh mencegah tumbuhnya jerawat
    .
    3⃣ Mencerahkan kulit. Rosehip oil juga mengandungi Vitamin A dan asid retinol yang membuatkan kulit tampak lebih cerah. Ianya boleh digunakan untuk menghilangkan jeragat tau
    .
    Jom sapu Pure Revitalization Oil malam ni sebelum tidur 😉
    ...
    .
    .
    Wassap je sis 013-4540262
    .
    #solekdanrawat #charmshalaljakim #charmsraiseyourlife #charmslover #parabenfree #mercuryfree #setjerawatberkesan #charmsfoundation #sunscreen #halaljakim #superhealthbrand #topbrandaward #bamboo #leanor
  • 0 0 19 April, 2019
  • [108-16 梅干竹筍扣肉 / Pickled vegetables with bamboo]

今天要來介紹 大獲好評的一道菜🤩🤩🤩
有了這個 連吃三碗飯沒問題!!!😋😋😋

那天買了桂竹筍後 再想要怎麼料理它
後來看到梅干桂竹筍食譜後
下班都九點了 還下著雨 
撐著傘在街頭找尋哪裡買得到梅乾菜
幸好找到一家老舊式的咁子店還在營業
買完順便詢問梅乾菜該怎麼使用後
這道👉🏽梅乾菜控桂竹筍 (為了增添口感 另外加了素三層肉)就出生了!!!

👩🏽‍🍳👩🏽‍🍳👩🏽‍🍳👩🏽‍🍳👩🏽‍🍳
最近的便當活動 
開始讓一些葷食者也可以選擇一星期內
吃個幾餐蔬食~
聽到他們驚艷這道菜很好吃時
內心會莫名的感動 開心~~~
🤗🤗🤗🤗🤗

未來也繼續努力做出更多美味的蔬食💪


📝: 現代心素派
https://www.youtube.com/watch?v=Vi8bPRuhFf8

#108蔬食料理 #素食 #蔬食 #純素 #桂竹筍 #梅乾菜 #蔬食料理 #食譜 #蔬食食譜 #現代心素派 #便當 #家常菜 #108VegetarianRecipes #vegetarianRecipes #recipes #vegetarian #vegan #bamboo #delicious #homecooked #food #taiwanvegetarian 
  • [108-16 梅干竹筍扣肉 / Pickled vegetables with bamboo]
    
    今天要來介紹 大獲好評的一道菜🤩🤩🤩
    有了這個 連吃三碗飯沒問題!!!😋😋😋
    
    那天買了桂竹筍後 再想要怎麼料理它
    後來看到梅干桂竹筍食譜後
    下班都九點了 還下著雨 
    撐著傘在街頭找尋哪裡買得到梅乾菜
    幸好找到一家老舊式的咁子店還在營業
    買完順便詢問梅乾菜該怎麼使用後
    這道👉🏽梅乾菜控桂竹筍 (為了增添口感 另外加了素三層肉)就出生了!!!
    
    👩🏽‍🍳👩🏽‍🍳👩🏽‍🍳👩🏽‍🍳👩🏽‍🍳
    最近的便當活動 
    開始讓一些葷食者也可以選擇一星期內
    吃個幾餐蔬食~
    聽到他們驚艷這道菜很好吃時
    內心會莫名的感動 開心~~~
    🤗🤗🤗🤗🤗
    
    未來也繼續努力做出更多美味的蔬食💪
    
    
    📝: 現代心素派
    https://www.youtube.com/watch?v=Vi8bPRuhFf8
    
    #108蔬食料理 #素食 #蔬食 #純素 #桂竹筍 #梅乾菜 #蔬食料理 #食譜 #蔬食食譜 #現代心素派 #便當 #家常菜 #108VegetarianRecipes #vegetarianRecipes #recipes #vegetarian #vegan #bamboo #delicious #homecooked #food #taiwanvegetarian 
  • 14 0 19 April, 2019
  • Paling seneng dpt chat yg spt ni dr tmn...
#sabunQ keren
#Bamboo sabunQ
Mau chat me...
082338503792
  • Paling seneng dpt chat yg spt ni dr tmn...
    #sabunQ keren
    #Bamboo sabunQ
    Mau chat me...
    082338503792
  • 0 0 19 April, 2019
  • 💫✨🌟
  • 💫✨🌟
  • 92 5 18 April, 2019
  • 。。。。 大阪城🏯
  • 。。。。 大阪城🏯
  • 720 14 31 March, 2019
  • 大阪城🏯🌸🌸
  • 大阪城🏯🌸🌸
  • 763 18 28 March, 2019
  • Dalton Flooring Galleria
  • Dalton Flooring Galleria
  • 2 3 28 March, 2019
  • 🌸🌸🌸
  • 🌸🌸🌸
  • 664 20 27 March, 2019
  • 633 8 21 March, 2019
  • 667 13 20 March, 2019