#frbeauty Instagram Photos & Videos

frbeauty - 1.1k posts

Top Posts

Latest Instagram Posts

  • [KEUNE DAY]
Você é nossa convidada! 
Dia 08/10 tem o KEUNE DAY aqui no salão! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
>> Passa pro lado para ver todos os serviços e agende seu horário! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#keune #vegan #belezaorganica #saudeebeleza #frbeauty
  • [KEUNE DAY]
    Você é nossa convidada!
    Dia 08/10 tem o KEUNE DAY aqui no salão! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    >> Passa pro lado para ver todos os serviços e agende seu horário! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    #keune #vegan #belezaorganica #saudeebeleza #frbeauty
  • 13 0 4 October, 2019
  • This 3 perfect skincare..hot selling now..❤️
.
Grab it while still on SALE Price until this month end
.
📲 0102935565
.
#frbeauty #dermova #girlboss
  • This 3 perfect skincare..hot selling now..❤️
    .
    Grab it while still on SALE Price until this month end
    .
    📲 0102935565
    .
    #frbeauty #dermova #girlboss
  • 3 0 27 September, 2019
  • Ramai orang suka memilih pencuci muka yang berbuih dan berfikir lebih banyak buih boleh membersih lagi baik tapi tahukah anda... Ciri-ciri pencuci muka yang terbaik mengikut ahli Dermatologist adalah yang tidak berbuih. Pencuci muka yang berbuih boleh menganggu kulit berfungsi. KENAPA ?

Mai baca apa yang syu nak share.

1. Buih mengganggu penghasilan minyak semulajadi pada kulit - myk semulajadi sgt penting taw. kita selalu fikir kalau tak berbuih rasa cam tak bersih tapi kita tak tahu betapa baiknya pencuci muka yang tak berbuih.
.
2. Pencuci berbuih boleh menyebabkan kulit muka menjadi kering
- hasil mcm ni sgt tidak bagus kerana boleh menyerap kelembapan semulajadi kulit dan akan menjadi penggelupasan pd kulit.
.
3. Menyebabkan kerengsaan kulit dan dermatitis (keradangan kulit/ruam).
.
4. Pencuci bersifat alkali mengganggu PH kulit.
.
5. PH normal kulit ialah 5.4 - 5.9 tp apabila dicuci menggunakan pencuci yg berbuih ia akan naik pada 9 yg boleh mengakibatkan terlalu kering.
- bila keasidan kulit terganggu, kulit akan mudah terkena jangkitan, jerawat dan tanda penuaan.
.
Pencuci muka hampa berbuih ? Jom beralih kepada Relaxing Makeup Melter by Ferrarossabeauty ! ❤

#frbeauty #relaxingmakeupmelter
  • Ramai orang suka memilih pencuci muka yang berbuih dan berfikir lebih banyak buih boleh membersih lagi baik tapi tahukah anda... Ciri-ciri pencuci muka yang terbaik mengikut ahli Dermatologist adalah yang tidak berbuih. Pencuci muka yang berbuih boleh menganggu kulit berfungsi. KENAPA ?

    Mai baca apa yang syu nak share.

    1. Buih mengganggu penghasilan minyak semulajadi pada kulit - myk semulajadi sgt penting taw. kita selalu fikir kalau tak berbuih rasa cam tak bersih tapi kita tak tahu betapa baiknya pencuci muka yang tak berbuih.
    .
    2. Pencuci berbuih boleh menyebabkan kulit muka menjadi kering
    - hasil mcm ni sgt tidak bagus kerana boleh menyerap kelembapan semulajadi kulit dan akan menjadi penggelupasan pd kulit.
    .
    3. Menyebabkan kerengsaan kulit dan dermatitis (keradangan kulit/ruam).
    .
    4. Pencuci bersifat alkali mengganggu PH kulit.
    .
    5. PH normal kulit ialah 5.4 - 5.9 tp apabila dicuci menggunakan pencuci yg berbuih ia akan naik pada 9 yg boleh mengakibatkan terlalu kering.
    - bila keasidan kulit terganggu, kulit akan mudah terkena jangkitan, jerawat dan tanda penuaan.
    .
    Pencuci muka hampa berbuih ? Jom beralih kepada Relaxing Makeup Melter by Ferrarossabeauty ! ❤

    #frbeauty #relaxingmakeupmelter
  • 2 0 18 September, 2019
  • Jom follow basic skincare yg betul dari sekarang! Jangan sebab macam2 masalah kulit muka buat kita down hari2 sampai xmau ambik peduli cara nak tanganinya. Takkan tak teringin muka elok macam orang lain kan?

#frbeauty #ferrarossabeauty
  • Jom follow basic skincare yg betul dari sekarang! Jangan sebab macam2 masalah kulit muka buat kita down hari2 sampai xmau ambik peduli cara nak tanganinya. Takkan tak teringin muka elok macam orang lain kan?

    #frbeauty #ferrarossabeauty
  • 4 0 16 September, 2019
  • Bila pores dah mengecut maka segala kotoran pun susah la nak masuk dan terperangkap dalam kulit tu, dan seterusnya muncul la whitehead blackhead dan 101 macam masalah lain 🤦🏽‍♀️ #porefectglowgeltoner #frbeauty #ferrarossabeauty
  • Bila pores dah mengecut maka segala kotoran pun susah la nak masuk dan terperangkap dalam kulit tu, dan seterusnya muncul la whitehead blackhead dan 101 macam masalah lain 🤦🏽‍♀️ #porefectglowgeltoner #frbeauty #ferrarossabeauty
  • 3 0 15 September, 2019
  • This perfect set kalo ada yg nak bg bini gift, kawan birthday gift..harga pon murah nak mateyyyy 🥰
.
📲 0102935565
.
#frgirlboss #frbeauty
  • This perfect set kalo ada yg nak bg bini gift, kawan birthday gift..harga pon murah nak mateyyyy 🥰
    .
    📲 0102935565
    .
    #frgirlboss #frbeauty
  • 2 0 13 September, 2019