#malaysiabaru Instagram Photos & Videos

malaysiabaru - 84.1k posts

Latest Instagram Posts

  • ‼️READY STOCK‼️barang panas guys Ramai yg carik.Adillete Ori reject ,reject hanya di Kotak saja .For more detail do whatsapp us. Just click link di bio
••••••••••••••••••••••••••••••••
✓RM110.00
✓FREE POSTAGE
✓SAIZ 6UK-11UK
✓ORIGINAL ADI
✓ COMPLETE SET BOX & PAPERBAG ADI
••••••••••••••••••••••••••••••••
For fast respond do whatsapp me:
.
📲013-5134631
📲013-5134631
📲013-5134631
.
Untuk customer feedback check out @ppo_feedback .
•••••••••••••••••••••••••••••••
‼️ TRUSTED SELLER in THE WORLD ‼️
•••••••••••••••••••••••••••••••
.
#pasirputehoutlet #1malaysia #suararakyat #malaysiabaru #jamoriginalmurah #hantaran #hantarankawin #hantaranmurah #jamoriginal
  • ‼️READY STOCK‼️barang panas guys Ramai yg carik.Adillete Ori reject ,reject hanya di Kotak saja .For more detail do whatsapp us. Just click link di bio
    ••••••••••••••••••••••••••••••••
    ✓RM110.00
    ✓FREE POSTAGE
    ✓SAIZ 6UK-11UK
    ✓ORIGINAL ADI
    ✓ COMPLETE SET BOX & PAPERBAG ADI
    ••••••••••••••••••••••••••••••••
    For fast respond do whatsapp me:
    .
    📲013-5134631
    📲013-5134631
    📲013-5134631
    .
    Untuk customer feedback check out @ppo_feedback .
    •••••••••••••••••••••••••••••••
    ‼️ TRUSTED SELLER in THE WORLD ‼️
    •••••••••••••••••••••••••••••••
    .
    #pasirputehoutlet #1malaysia #suararakyat #malaysiabaru #jamoriginalmurah #hantaran #hantarankawin #hantaranmurah #jamoriginal
  • 10 0 45 minutes ago
  • ‼️READY STOCK‼️barang panas guys Ramai yg carik.Adillete Ori reject ,reject hanya di Kotak saja .For more detail do whatsapp us. Just click link di bio
••••••••••••••••••••••••••••••••
✓RM110.00
✓FREE POSTAGE
✓SAIZ 6UK-11UK
✓ORIGINAL ADI
✓ COMPLETE SET BOX & PAPERBAG ADI
••••••••••••••••••••••••••••••••
For fast respond do whatsapp me:
.
📲013-5134631
📲013-5134631
📲013-5134631
.
Untuk customer feedback check out @ppo_feedback .
•••••••••••••••••••••••••••••••
‼️ TRUSTED SELLER in THE WORLD ‼️
•••••••••••••••••••••••••••••••
.
#pasirputehoutlet #1malaysia #suararakyat #malaysiabaru #jamoriginalmurah #hantaran #hantarankawin #hantaranmurah #jamoriginal
  • ‼️READY STOCK‼️barang panas guys Ramai yg carik.Adillete Ori reject ,reject hanya di Kotak saja .For more detail do whatsapp us. Just click link di bio
    ••••••••••••••••••••••••••••••••
    ✓RM110.00
    ✓FREE POSTAGE
    ✓SAIZ 6UK-11UK
    ✓ORIGINAL ADI
    ✓ COMPLETE SET BOX & PAPERBAG ADI
    ••••••••••••••••••••••••••••••••
    For fast respond do whatsapp me:
    .
    📲013-5134631
    📲013-5134631
    📲013-5134631
    .
    Untuk customer feedback check out @ppo_feedback .
    •••••••••••••••••••••••••••••••
    ‼️ TRUSTED SELLER in THE WORLD ‼️
    •••••••••••••••••••••••••••••••
    .
    #pasirputehoutlet #1malaysia #suararakyat #malaysiabaru #jamoriginalmurah #hantaran #hantarankawin #hantaranmurah #jamoriginal
  • 12 0 1 hour ago
  • STOCK CLEARANCE !!
.
NEGARAKU MALAYSIA //
Readystock◾Limited Stocks and Sizes 🔥🔥🔥
.
Cotton [short] - S, M, L, XL, 2XL
Cotton [long] - S, M, L

Microfibre [short] - XS, S, M, L
Microfibre [long] - S, M, L, 2XL

Hoodie [black] - M
Hoodie [navy] - L
.
Short Sleeve - RM25
Long Sleeve - RM30
Zipless Hoodie - RM100

Buy 3 pcs and more for a discount of RM5/pc!

Postage + RM8(SM)/RM12(SS)
.
Whatsapp us for purchase
+6011-1052 1474
Or click link in bio.

#NegarakuMalaysia #MalaysiaBaru #TahunBaru #insepsi #insepsiclothing #insepsicreatives
  • STOCK CLEARANCE !!
    .
    NEGARAKU MALAYSIA //
    Readystock◾Limited Stocks and Sizes 🔥🔥🔥
    .
    Cotton [short] - S, M, L, XL, 2XL
    Cotton [long] - S, M, L

    Microfibre [short] - XS, S, M, L
    Microfibre [long] - S, M, L, 2XL

    Hoodie [black] - M
    Hoodie [navy] - L
    .
    Short Sleeve - RM25
    Long Sleeve - RM30
    Zipless Hoodie - RM100

    Buy 3 pcs and more for a discount of RM5/pc!

    Postage + RM8(SM)/RM12(SS)
    .
    Whatsapp us for purchase
    +6011-1052 1474
    Or click link in bio.

    #NegarakuMalaysia #MalaysiaBaru #TahunBaru #insepsi #insepsiclothing #insepsicreatives
  • 9 0 5 hours ago
  • Resepi - Grilled Salmon with Mix Salad

Ramai yang tahu Salmon adalah antara ikan yg mahal tapi ramai tak tahu yang Salmon ni sangat tinggi kandungan protein dan lemak sihat Omega 3. sebab tu Salmon lagi mahal compare to ikan termenung. Salmon ni lagi sedap dan murah kalau di masak sendiri. kadang2 terbeli yang hanyir pulak, terus potong mood nak makan. Yang bestnya salmon ni sangat cepat masak. 
Kandungan Omega 3 Ikan salmon ni sensitif pada suhu tinggi. sebab tu cara memasak salmon adalah antara membakar atau mengasap (smoke) atau di makan mentah sahaja. 
Resepi Grilled Salmon

1 keping Salmon sebesar tapak tangan

1/2 biji lemon -perah jusnya

1 sudu kecil Garlic Salt -kalau tak ada pakai saje garam biasa pastu letak bawang putih cincang
1 sudu kecil serbuk lada hitam 
1 sudu kecil paprika

2 sudu besar minyak zaitun untuk membakar

Caranya

bersihkan salmon dengan asam jawa sampai hilang hanyir. ikan salmon tak hanyir sangat. 
perap salmon dengan bahan2 diatas selama 30 minit

bakar dalam periuk magic atau oven selama 5 minit. terbalikkan salmon semasa membakar. - aku tak ada periuk magic so pakai je  sos pan. jangan lupa letak minyak zaitun kalau tak nanti melekat. 
Resepi Mix Salad

1 biji kentang - rebus atau steam kentang ni berasingan

1/2 biji carrot - potong jejari

1/2 peket kacang peas

1/2 cawan brocoli

rebus atau steam sayuran ni. rebus carrot dulu sebab dia lambat masak, pastu masuk kacang peas dah agak2 nak tutup api baru masuk brocoli. brocoli tak boleh masak lama sangat. 
toskan sayuran ni atas penapis, campurkan dgn kentang tadi, taburkan 2 sudu kecil garlic salt dan gaul sebati. nak letak dried herbs cam basil parsley ke pon boleh. lagi sedap. 
Resepi Dressing

2 sudu besar mayonies perisa Blackpepper

2 sudu perahan jus lemon

#senaman #fitness #makansihat #eatcleanmalaysia #jomkurus #buanglemak #tipskurus #buncit #malaysiabaru #snacking #nakkurus #senamankuruskanbadan #plusssizemalaysia #jk1m #diet #tipsdiet #dietkalori #resepisihat
#ikansalmon #omega3
  • Resepi - Grilled Salmon with Mix Salad

    Ramai yang tahu Salmon adalah antara ikan yg mahal tapi ramai tak tahu yang Salmon ni sangat tinggi kandungan protein dan lemak sihat Omega 3. sebab tu Salmon lagi mahal compare to ikan termenung. Salmon ni lagi sedap dan murah kalau di masak sendiri. kadang2 terbeli yang hanyir pulak, terus potong mood nak makan. Yang bestnya salmon ni sangat cepat masak.
    Kandungan Omega 3 Ikan salmon ni sensitif pada suhu tinggi. sebab tu cara memasak salmon adalah antara membakar atau mengasap (smoke) atau di makan mentah sahaja.
    Resepi Grilled Salmon

    1 keping Salmon sebesar tapak tangan

    1/2 biji lemon -perah jusnya

    1 sudu kecil Garlic Salt -kalau tak ada pakai saje garam biasa pastu letak bawang putih cincang
    1 sudu kecil serbuk lada hitam
    1 sudu kecil paprika

    2 sudu besar minyak zaitun untuk membakar

    Caranya

    bersihkan salmon dengan asam jawa sampai hilang hanyir. ikan salmon tak hanyir sangat.
    perap salmon dengan bahan2 diatas selama 30 minit

    bakar dalam periuk magic atau oven selama 5 minit. terbalikkan salmon semasa membakar. - aku tak ada periuk magic so pakai je sos pan. jangan lupa letak minyak zaitun kalau tak nanti melekat.
    Resepi Mix Salad

    1 biji kentang - rebus atau steam kentang ni berasingan

    1/2 biji carrot - potong jejari

    1/2 peket kacang peas

    1/2 cawan brocoli

    rebus atau steam sayuran ni. rebus carrot dulu sebab dia lambat masak, pastu masuk kacang peas dah agak2 nak tutup api baru masuk brocoli. brocoli tak boleh masak lama sangat.
    toskan sayuran ni atas penapis, campurkan dgn kentang tadi, taburkan 2 sudu kecil garlic salt dan gaul sebati. nak letak dried herbs cam basil parsley ke pon boleh. lagi sedap.
    Resepi Dressing

    2 sudu besar mayonies perisa Blackpepper

    2 sudu perahan jus lemon

    #senaman #fitness #makansihat #eatcleanmalaysia #jomkurus #buanglemak #tipskurus #buncit #malaysiabaru #snacking #nakkurus #senamankuruskanbadan #plusssizemalaysia #jk1m #diet #tipsdiet #dietkalori #resepisihat
    #ikansalmon #omega3
  • 18 2 5 hours ago