#malaysiaku Instagram Photos & Videos

malaysiaku - 186.8k posts

Top Posts

  • Aqeed Anaqi anak soleh 😍
  • Aqeed Anaqi anak soleh 😍
  • 12,878 117 12 April, 2019

Latest Instagram Posts

  • 🇲🇾
PENDUDUK kampung yang melakukan pencarian Mohamad Ashraf Hassan, 29, menemui serpihan tulang dipercayai tulang lama di dalam Gua Kandu, Gopeng, kira-kira jam 1 tengah hari semalam.

Ketua Polis Perak, Datuk Razarudin Husain berkata, pihak forensik sudah mengambil serpihan tulang itu dan dibawa untuk ujian patologi kimia bagi mendapatkan pengesahan selanjutnya.
.
“Memang betul penduduk ada menemui satu tulang panjang seakan tulang betis dan lapan serpihan berukuran lebih kurang enam ke lapan inci (15 sentimeter ke 20 sentimeter) di dalam Gua Kandu, kesemua tulang itu sudah diambil untuk dianalisis.
.
“Hanya tulang itu sahaja ditemui dan kita tidak menemui tengkorak atau rangka lain di lokasi itu, setakat ini kita belum boleh mengesahkan apa-apa,” katanya ketika dihubungi Harian Metro, hari ini.

Razarudin berkata, selepas dianalisis dan jika disahkan ia adalah tulang manusia, ujian asid deoksiribonukleik (DNA) akan dijalankan untuk memadankannya dengan DNA Mohammad Ashraf dan ahli keluarganya.

Menurutnya, setakat ini tulang yang ditemui itu dipercayai adalah tulang lama dan carian dijalankan pihak forensik tidak menemui sebarang tulang lain di lokasi berkenaan.

Harian Metro sebelum ini melaporkan, operasi mencari dan menyelamat (SAR) Mohammad Ashraf Hassan atau lebih mesra dipanggil Acap itu ditangguhkan sementara Rabu lalu pada bagi memberikan peluang kepada penduduk meneruskan usaha itu.

Acap dilaporkan hilang pada 23 Mac lalu selepas tidak sampai ke garisan penamat ketika menyertai larian itu sebelum rakannya membuat laporan polis mengenai kehilangan Juruteknologi Makmal di Klinik Kesihatan Daerah Muar itu.

SAR kemudiannya dijalankan pada 24 Mac lalu namun gagal menemui sebarang petunjuk mengenai kehilangannya itu sebelum Polis Diraja Malaysia (PDRM) menangguhkannya sementara Rabu lalu.
.
Sumber: H.Metro
.
.
  • 🇲🇾
    PENDUDUK kampung yang melakukan pencarian Mohamad Ashraf Hassan, 29, menemui serpihan tulang dipercayai tulang lama di dalam Gua Kandu, Gopeng, kira-kira jam 1 tengah hari semalam.

    Ketua Polis Perak, Datuk Razarudin Husain berkata, pihak forensik sudah mengambil serpihan tulang itu dan dibawa untuk ujian patologi kimia bagi mendapatkan pengesahan selanjutnya.
    .
    “Memang betul penduduk ada menemui satu tulang panjang seakan tulang betis dan lapan serpihan berukuran lebih kurang enam ke lapan inci (15 sentimeter ke 20 sentimeter) di dalam Gua Kandu, kesemua tulang itu sudah diambil untuk dianalisis.
    .
    “Hanya tulang itu sahaja ditemui dan kita tidak menemui tengkorak atau rangka lain di lokasi itu, setakat ini kita belum boleh mengesahkan apa-apa,” katanya ketika dihubungi Harian Metro, hari ini.

    Razarudin berkata, selepas dianalisis dan jika disahkan ia adalah tulang manusia, ujian asid deoksiribonukleik (DNA) akan dijalankan untuk memadankannya dengan DNA Mohammad Ashraf dan ahli keluarganya.

    Menurutnya, setakat ini tulang yang ditemui itu dipercayai adalah tulang lama dan carian dijalankan pihak forensik tidak menemui sebarang tulang lain di lokasi berkenaan.

    Harian Metro sebelum ini melaporkan, operasi mencari dan menyelamat (SAR) Mohammad Ashraf Hassan atau lebih mesra dipanggil Acap itu ditangguhkan sementara Rabu lalu pada bagi memberikan peluang kepada penduduk meneruskan usaha itu.

    Acap dilaporkan hilang pada 23 Mac lalu selepas tidak sampai ke garisan penamat ketika menyertai larian itu sebelum rakannya membuat laporan polis mengenai kehilangan Juruteknologi Makmal di Klinik Kesihatan Daerah Muar itu.

    SAR kemudiannya dijalankan pada 24 Mac lalu namun gagal menemui sebarang petunjuk mengenai kehilangannya itu sebelum Polis Diraja Malaysia (PDRM) menangguhkannya sementara Rabu lalu.
    .
    Sumber: H.Metro
    .
    .
  • 356 10 1 hour ago
  • SEBAB JARANG KITA DENGAR ORG GEMUK NI SIHAT. BETUL TAK? Darah tinggi, kencing manis, sakit jantung, stress, sakit lutut, macam² lagi. Takut nak listkan.
.
.
Apa lagi sebab nak kurus ye?
.
1). Sebab ramai ahli keluarga yang gemuk, berisiko tinggi terkena pelbagai penyakit.
.
2). Sebab nak amalkan gaya hidup sihat. Petanda gemuk tu bermaksud satu keluarga tak sihat.
.
3). Sihat tubuh badan, maka sihatlah minda kita.
.
4). Bila dah kurus , rasa nak bantu ramai sangat orang yang berlebihan berat badan untuk sama-sama turun berat.
.
5). Jadi contoh yang baik kepada anak². Melentur buluh biar dari rebungnya.
.
.
Dah dapat dah sebab apa korg perlu kurus? Perlu muhasabah diri. Jangan ego sgt. Kalau bukan kerana diri sendiri. Ingat ahli keluarga yg sayangkan kita.
.
.
Anda bersedia utk kurus sebelum raya? Klik link di profile @angah_fittrainer utk kita capai impian bersama.
.
.
Coach Angah ❤️❤️❤️ | 0123452444

#coachangahkfoc 
#kurusfitonlinecoaching
#teamfittrainer
#teamnextlevel
  • SEBAB JARANG KITA DENGAR ORG GEMUK NI SIHAT. BETUL TAK? Darah tinggi, kencing manis, sakit jantung, stress, sakit lutut, macam² lagi. Takut nak listkan.
    .
    .
    Apa lagi sebab nak kurus ye?
    .
    1). Sebab ramai ahli keluarga yang gemuk, berisiko tinggi terkena pelbagai penyakit.
    .
    2). Sebab nak amalkan gaya hidup sihat. Petanda gemuk tu bermaksud satu keluarga tak sihat.
    .
    3). Sihat tubuh badan, maka sihatlah minda kita.
    .
    4). Bila dah kurus , rasa nak bantu ramai sangat orang yang berlebihan berat badan untuk sama-sama turun berat.
    .
    5). Jadi contoh yang baik kepada anak². Melentur buluh biar dari rebungnya.
    .
    .
    Dah dapat dah sebab apa korg perlu kurus? Perlu muhasabah diri. Jangan ego sgt. Kalau bukan kerana diri sendiri. Ingat ahli keluarga yg sayangkan kita.
    .
    .
    Anda bersedia utk kurus sebelum raya? Klik link di profile @angah_fittrainer utk kita capai impian bersama.
    .
    .
    Coach Angah ❤️❤️❤️ | 0123452444

    #coachangahkfoc
    #kurusfitonlinecoaching
    #teamfittrainer
    #teamnextlevel
  • 8 1 1 hour ago
  • The love of my life ❤️
  • The love of my life ❤️
  • 51 1 2 hours ago
  • 7 1 2 hours ago
  • 6 2 2 hours ago
  • .
Apple | Samsung |  Oppo | Vivo | Huawei | Asus |
Lenovo | Leagoo | Xiaomi | Alcatel | ZTE | Sony|
Motorola | Blackberry | Nokia | Meizu | Wiko | Acer |
.
♣ Jenis:
1) Rubber Backprint
2) Hard Backprint
3) Full print
.
🎯Boleh tambah perkataan anda sendiri
.
🎯Boleh guna design ada sendiri
.
🎯Boleh la ws 01126843784 jika berminat untuk order
  • .
    Apple | Samsung | Oppo | Vivo | Huawei | Asus |
    Lenovo | Leagoo | Xiaomi | Alcatel | ZTE | Sony|
    Motorola | Blackberry | Nokia | Meizu | Wiko | Acer |
    .
    ♣ Jenis:
    1) Rubber Backprint
    2) Hard Backprint
    3) Full print
    .
    🎯Boleh tambah perkataan anda sendiri
    .
    🎯Boleh guna design ada sendiri
    .
    🎯Boleh la ws 01126843784 jika berminat untuk order
  • 15 4 2 hours ago
  • “Dengan keberkatan jasa para guru, maka kita mengenal makrifatullah. Jika bukan kerana keberadaan sanad (rantaian keilmuan) ini, maka semua orang boleh berfatwa. Sanad itu adalah suatu keistimewaan yang diberikan kepada umat Rasulullah ‎ﷺ & ianya umpama jalur keturunan bagi insan. Bermohonlah kepada ALLAH SWT agar dikurniakan segala kebaikan yang diberikan kepada seorang guru." - [Ahli Hikmah]

سنة حلوة 
Buat Guru Tercinta kita, Al-Habib Ali Zaenal Abidin Al Hamid 
Dan jangan lupa temujanji kita #isyak ini (12/04/19) bersama beliau di MTDM - Masjid Muadz Jabal Setiawangsa KL

#darulmurtadza #habibalizaenalabidin #syaban #1440h #malaysiaku

darulmurtadza.com
  • “Dengan keberkatan jasa para guru, maka kita mengenal makrifatullah. Jika bukan kerana keberadaan sanad (rantaian keilmuan) ini, maka semua orang boleh berfatwa. Sanad itu adalah suatu keistimewaan yang diberikan kepada umat Rasulullah ‎ﷺ & ianya umpama jalur keturunan bagi insan. Bermohonlah kepada ALLAH SWT agar dikurniakan segala kebaikan yang diberikan kepada seorang guru." - [Ahli Hikmah]

    سنة حلوة
    Buat Guru Tercinta kita, Al-Habib Ali Zaenal Abidin Al Hamid
    Dan jangan lupa temujanji kita #isyak ini (12/04/19) bersama beliau di MTDM - Masjid Muadz Jabal Setiawangsa KL

    #darulmurtadza #habibalizaenalabidin #syaban #1440h #malaysiaku

    darulmurtadza.com
  • 0 0 3 hours ago
  • SALAM GUYS🤲🏻
..
(ADIDAS ALPHABOUCHE BLACK WHITE) 
GRED:5A
____________________________
dah restock lah wey💚kasut ni mmg tgh panas viral mmg laris srs bru ja restock mgu lps hrini dah restock balik😍srs mmg pling hot sale lah nih🔥
_____________________________
Hrga korang jgn risau admin nak bgi promo pecah gudang 10 org terawal🙌🏻dkt luar korang tgk mmg mhal RM159❌❌❌tpi admin nak bgi hrga murah giler ii RM110 je😖💚apa yg best purchase dri kami akan dpt freepostage+freegift 😍sapa nak bgikan 😄quality mmg padu beb 😀srs xrugi klu grab
_____________________________
👟saiz40-45👟
📲CLICK LINK KT BIO TERUS📲
_____________________________
  • SALAM GUYS🤲🏻
    ..
    (ADIDAS ALPHABOUCHE BLACK WHITE)
    GRED:5A
    ____________________________
    dah restock lah wey💚kasut ni mmg tgh panas viral mmg laris srs bru ja restock mgu lps hrini dah restock balik😍srs mmg pling hot sale lah nih🔥
    _____________________________
    Hrga korang jgn risau admin nak bgi promo pecah gudang 10 org terawal🙌🏻dkt luar korang tgk mmg mhal RM159❌❌❌tpi admin nak bgi hrga murah giler ii RM110 je😖💚apa yg best purchase dri kami akan dpt freepostage+freegift 😍sapa nak bgikan 😄quality mmg padu beb 😀srs xrugi klu grab
    _____________________________
    👟saiz40-45👟
    📲CLICK LINK KT BIO TERUS📲
    _____________________________
  • 319 1 3 hours ago