#sensoji Instagram Photos & Videos

sensoji - 213.4k posts

Top Posts

Advertisements

  • ⛩
  • 1,175 25 18 April, 2019

Advertisements

  • The new fiscal year has begun in Japan 🌸
It's a time of new beginnings here - the start of a new school year, a new job for many, and a lot more. Here's to a good year!
-
新しい年度が始まりました🌸
学校へ入学する、会社へ入社するなど、始まり日でもありますね。
皆さまにとって良い一年になりますように、陰ながら応援しています。
-
#tokyoartsandculture
📸: @kj_z8
  • The new fiscal year has begun in Japan 🌸
    It's a time of new beginnings here - the start of a new school year, a new job for many, and a lot more. Here's to a good year!
    -
    新しい年度が始まりました🌸
    学校へ入学する、会社へ入社するなど、始まり日でもありますね。
    皆さまにとって良い一年になりますように、陰ながら応援しています。
    -
    #tokyoartsandculture
    📸: @kj_z8
  • 2,731 18 1 April, 2019
  • Each place I have travel to holds a special place in my heart.

The fire at Norte Dome really broke my heart. It holds a special meaning to a lot of people and it holds so much history. I’m happy I had the chance to see it in all of it’s glory.

It just goes to show that nothing is forever and if you have the chance to see something as special as that historical building, do it. Don’t skip on it, because the lines are long, don’t say Oo I’ll just see it next time I’m here. You may not get that chance.

Have you skipped on seeing a place because the lines where to big?
  • Each place I have travel to holds a special place in my heart.

    The fire at Norte Dome really broke my heart. It holds a special meaning to a lot of people and it holds so much history. I’m happy I had the chance to see it in all of it’s glory.

    It just goes to show that nothing is forever and if you have the chance to see something as special as that historical building, do it. Don’t skip on it, because the lines are long, don’t say Oo I’ll just see it next time I’m here. You may not get that chance.

    Have you skipped on seeing a place because the lines where to big?
  • 1,153 114 16 April, 2019

Advertisements

Latest Instagram Posts

Advertisements

Advertisements

  • 20 1 40 minutes ago
  • 25 3 40 minutes ago

Advertisements

Advertisements

  • Sensō-ji Temple - Tokyo - Japan
  • Sensō-ji Temple - Tokyo - Japan
  • 57 1 3 hours ago
  • 浅草スナップ
  • 浅草スナップ
  • 30 1 3 hours ago

Advertisements

  • Yeah #tokyo one love 💗 😋🇯🇵🌸
#Sensoji (浅草寺, Sensōji, also known as Asakusa Kannon Temple) is a Buddhist temple located in Asakusa. It is one of Tokyo's most colorful and popular temples.
  • Yeah #tokyo one love 💗 😋🇯🇵🌸
    #Sensoji (浅草寺, Sensōji, also known as Asakusa Kannon Temple) is a Buddhist temple located in Asakusa. It is one of Tokyo's most colorful and popular temples.
  • 14 0 5 hours ago

Advertisements

  • Meeting my talented friend in Tokyo that I first met in Morocco few months ago is such an amazing experience! For once our life is not confined by the rule of “一期一会”. 🍻
I am stunned by every construction of Japan, all creative food, goods and incredibly polite people! 🎏🥰🍻#japan #japantour #travelblogger #sensoji
  • Meeting my talented friend in Tokyo that I first met in Morocco few months ago is such an amazing experience! For once our life is not confined by the rule of “一期一会”. 🍻
    I am stunned by every construction of Japan, all creative food, goods and incredibly polite people! 🎏🥰🍻 #japan #japantour #travelblogger #sensoji
  • 27 2 6 hours ago
  • Tokyo-we braved the crowds in Asakusa to visit Sensoji again, and see it among the cherry blossoms. .
.
The Thunder gate never fails to impress. .
.
Snacks included this “ice cream burger” <—— what the sign said. It had kinako ice cream between crispy wafers.
.
.
I love this spice shop! Many blends, furikake, will mix shichimi togarashi to order!!
  • Tokyo-we braved the crowds in Asakusa to visit Sensoji again, and see it among the cherry blossoms. .
    .
    The Thunder gate never fails to impress. .
    .
    Snacks included this “ice cream burger” <—— what the sign said. It had kinako ice cream between crispy wafers.
    .
    .
    I love this spice shop! Many blends, furikake, will mix shichimi togarashi to order!!
  • 9 1 6 hours ago
  • В итоге, мы провели в этом квартале, Асакуса, целый день и очень даже этому обрадовались, когда вернулись к уже освещенному Синсо-дзи храму.
_
We spent all day in this area, Akasuka,  and for good raison as when we came back to Senso-ji Temple, it was so wonderful, full of lights. 
#sensoji #sensojitemple #tokyo #Токио
  • В итоге, мы провели в этом квартале, Асакуса, целый день и очень даже этому обрадовались, когда вернулись к уже освещенному Синсо-дзи храму.
    _
    We spent all day in this area, Akasuka, and for good raison as when we came back to Senso-ji Temple, it was so wonderful, full of lights.
    #sensoji #sensojitemple #tokyo #Токио
  • 21 1 7 hours ago
  • #dsTravelJournal - Japan 2019

5D4N di Tokyo sangat menyenangkan buat kita. Kurang sih sebenernya, masi banyak tempat2 unik yang belom sempet didatengin karena keterbatasan waktu dan itinerary yang padat. Shopping n cafe hopping paling seru disini.

Talking about cafe hopping paling banyak n bisa didatengin itu di daerah omotesando, belakangnya harajuku. Aseli beda banget surroundings n neighborhood nya dibanding jalan di harajuku atau takeshita yang super crowded. Ini daerah super bagus, tenang, dan estetik. Banyak cafe ato toko2 local hipster yang bagus2 gitu. Salah satunya tempat gw foto ini, namanya Coffee Wrights. Kopinya sih ga gimana2 amat, cuma tempatnya aja yg instagenic n konten banget buat difoto. Lol
Kalo masalah kopi di Tokyo, yang berkesan buat gw itu Fuglen. Ada bbrp cabang sih, yang gw datengin di daerah asakusa.

Buat makanan yang kita rekomen itu Gyukatsu Motomura dan Red Rock. Detailnya dibahas di @feliceculinaria yaa

Kesimpulannya, Tokyo sungguh menyenangkan! Mulai dr shopping district, food, taman, dan juga transportasinya. Sayang aja objek wisata disini ya emang cuma garden2 aja. Trus ada lebih banyak JR lines yang membuat kita lebih gampang kemana2 kalo uda punya JR pass. Jadi ga perlu bayar tambah buat metro ato subway.

Next 3 posts will be about journey in Kyoto!

Photo taken by @stepanymareta using @fujifilm_id - XM1

_

#DerryaceKurniawan

_

#xm1 #lightroom #fujixm1 #fujifilm #fujifilmindonesia #explorejapan #japan #exploretokyo #tokyo #ootd #sensoji #asakusa #ueno #uenopark #shibuya #shibuyacrossing #shinjuku #harajuku #sensojitemple #createexplore
  • #dsTravelJournal - Japan 2019

    5D4N di Tokyo sangat menyenangkan buat kita. Kurang sih sebenernya, masi banyak tempat2 unik yang belom sempet didatengin karena keterbatasan waktu dan itinerary yang padat. Shopping n cafe hopping paling seru disini.

    Talking about cafe hopping paling banyak n bisa didatengin itu di daerah omotesando, belakangnya harajuku. Aseli beda banget surroundings n neighborhood nya dibanding jalan di harajuku atau takeshita yang super crowded. Ini daerah super bagus, tenang, dan estetik. Banyak cafe ato toko2 local hipster yang bagus2 gitu. Salah satunya tempat gw foto ini, namanya Coffee Wrights. Kopinya sih ga gimana2 amat, cuma tempatnya aja yg instagenic n konten banget buat difoto. Lol
    Kalo masalah kopi di Tokyo, yang berkesan buat gw itu Fuglen. Ada bbrp cabang sih, yang gw datengin di daerah asakusa.

    Buat makanan yang kita rekomen itu Gyukatsu Motomura dan Red Rock. Detailnya dibahas di @feliceculinaria yaa

    Kesimpulannya, Tokyo sungguh menyenangkan! Mulai dr shopping district, food, taman, dan juga transportasinya. Sayang aja objek wisata disini ya emang cuma garden2 aja. Trus ada lebih banyak JR lines yang membuat kita lebih gampang kemana2 kalo uda punya JR pass. Jadi ga perlu bayar tambah buat metro ato subway.

    Next 3 posts will be about journey in Kyoto!

    Photo taken by @stepanymareta using @fujifilm_id - XM1

    _

    #DerryaceKurniawan

    _

    #xm1 #lightroom #fujixm1 #fujifilm #fujifilmindonesia #explorejapan #japan #exploretokyo #tokyo #ootd #sensoji #asakusa #ueno #uenopark #shibuya #shibuyacrossing #shinjuku #harajuku #sensojitemple #createexplore
  • 82 0 8 hours ago
  • So, you agree? You think you’re really pretty?
—
#MervInTokyo
  • So, you agree? You think you’re really pretty?

    #MervInTokyo
  • 58 3 8 hours ago
  • 🏮 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀ ⠀ ⠀ ⠀⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀ ⠀ ⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀ ⠀ ⠀⠀ ⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀ ⠀⠀⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀⠀ ⠀ ⠀⠀⠀ ⠀⠀ ⠀ ⠀⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀ ⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀ ⠀ ⠀ ⠀⠀《 #asakusa #tokyo #sensoji #walk #Japan #travel #city #iphone #cpgjapan 》
  • 🏮 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀ ⠀ ⠀ ⠀⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀ ⠀ ⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀ ⠀ ⠀⠀ ⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀ ⠀⠀⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀⠀ ⠀ ⠀⠀⠀ ⠀⠀ ⠀ ⠀⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ ⠀ ⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀ ⠀ ⠀ ⠀⠀《 #asakusa #tokyo #sensoji #walk #Japan #travel #city #iphone #cpgjapan
  • 20 0 8 hours ago
  • ☟
———————————————————————
夜の雷門。Kaminarimon at night.
———————————————————————
#雷門 #Kaminarimon #KaminariGate #風雷神門
———————————————————————
#仲見世通り #仲見世 #Nakamise 
#浅草寺 #Sensoji #SensojiTemple
#寺 #寺院 #Temple #総門 #山門
———————————————————————
#浅草 #Akusa #東京 #Tokyo
———————————————————————
★雷門(風雷神門)★
浅草寺の総門であり、正式名称は「風雷神門」という。
その創建年代は詳らかではないが、平公雅が天慶5年(942年)に堂塔伽藍を一新した際、総門を駒形に建立した。
・
風雷神門の名は、風神と雷神を門の左右に奉安していることに由来する。総門が現在地に移ったのは鎌倉時代以降のことで、移築の際に風神、雷神を安置したとも考えられている。風神と雷神は名のとおり風雨を司る神であり、風水害を除け、伽藍を鎮護するために祀られた。同時に、風雨順時と五穀豊穣の祈りも込められている。
———————————————————————
★仲見世通り★
仲見世は浅草寺の表参道。雷門から宝蔵門まで長さ約250mにわたって、参道の両側に朱塗りの店舗が並ぶ。
日本で最も古い商店街のひとつであり、いつも活気に溢れている。仲見世という名は、浅草広小路(現在の雷門通り)あたりに並ぶ店と浅草寺観音堂前に並ぶ店との中間、つまり「中店」ということからこの名で呼ばれるようになったともいう。
・
もともと雷門をくぐったあたりは浅草寺「南谷」といい、参道の両側に支院のいくつかが並んでいた。浅草寺ご本尊・観音さまへの崇敬はもとより、これら支院に祀られていた天照大神宮、秋葉権現、出世大黒天、鹿島明神などの神仏も多くの参拝者を集めていた。
 参拝者の増加にともない、浅草寺は付近の住民に境内の清掃を賦役として課すかわりに、南谷の支院の軒先に床店(小屋掛けの店)を出す許可を与えた。貞享2年(1685年)頃のことで、これが仲見世の発祥といわれている。
———————————————————————
#風景 #景色 #光景 #スポット #SPOT 
#Landscape #Scenery #Paysage 
#Landschaft #Scenario #Paisagem
———————————————————————

  • ———————————————————————
    夜の雷門。Kaminarimon at night.
    ———————————————————————
    #雷門 #Kaminarimon #KaminariGate #風雷神門
    ———————————————————————
    #仲見世通り #仲見世 #Nakamise
    #浅草寺 #Sensoji #SensojiTemple
    #寺 #寺院 #Temple #総門 #山門
    ———————————————————————
    #浅草 #Akusa #東京 #Tokyo
    ———————————————————————
    ★雷門(風雷神門)★
    浅草寺の総門であり、正式名称は「風雷神門」という。
    その創建年代は詳らかではないが、平公雅が天慶5年(942年)に堂塔伽藍を一新した際、総門を駒形に建立した。

    風雷神門の名は、風神と雷神を門の左右に奉安していることに由来する。総門が現在地に移ったのは鎌倉時代以降のことで、移築の際に風神、雷神を安置したとも考えられている。風神と雷神は名のとおり風雨を司る神であり、風水害を除け、伽藍を鎮護するために祀られた。同時に、風雨順時と五穀豊穣の祈りも込められている。
    ———————————————————————
    ★仲見世通り★
    仲見世は浅草寺の表参道。雷門から宝蔵門まで長さ約250mにわたって、参道の両側に朱塗りの店舗が並ぶ。
    日本で最も古い商店街のひとつであり、いつも活気に溢れている。仲見世という名は、浅草広小路(現在の雷門通り)あたりに並ぶ店と浅草寺観音堂前に並ぶ店との中間、つまり「中店」ということからこの名で呼ばれるようになったともいう。

    もともと雷門をくぐったあたりは浅草寺「南谷」といい、参道の両側に支院のいくつかが並んでいた。浅草寺ご本尊・観音さまへの崇敬はもとより、これら支院に祀られていた天照大神宮、秋葉権現、出世大黒天、鹿島明神などの神仏も多くの参拝者を集めていた。
     参拝者の増加にともない、浅草寺は付近の住民に境内の清掃を賦役として課すかわりに、南谷の支院の軒先に床店(小屋掛けの店)を出す許可を与えた。貞享2年(1685年)頃のことで、これが仲見世の発祥といわれている。
    ———————————————————————
    #風景 #景色 #光景 #スポット #SPOT
    #Landscape #Scenery #Paysage
    #Landschaft #Scenario #Paisagem
    ———————————————————————
  • 187 0 7 February, 2019